4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic

4. 4. Omsluitingen

Het afdekken is een belangrijke taak voor de huiseigenaren die houden van de gemanicuurde, gepolijste look voor hun landschap. Gebruik een randinstrument om de randen op te ruimen en gras te maaien als u uw tuinruimte probeert binnen te dringen. Gelukkig, als u vergeet te zorgen voor de rand in het voorjaar, kan het altijd wachten tot de zomer.

Als het u lukt om een aantal van deze taken in het voorjaar uit te voeren, bent u het spel een stapje voor. Als u achterloopt op schema, maak dan in de zomer een lijstje om u voor te bereiden op de herfst- en lentemaanden van het volgende jaar. Wat je ook kunt bereiken in de herfst, doe het, zodat je minder taken hebt om volgend voorjaar af te ronden. Schrijf uw taken op en probeer te onthouden hoe goed het voelt als alles klaar is en uw tuin er mooi uitziet. Het zal je motiveren om in de hoogste versnelling te komen en het project aan te pakken, dezelfde tijd, dezelfde plaats, volgend jaar!

 

4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic

2. 2. Snoeien

Die overgroeide struiken hebben wat TLC nodig. Controleer uw planten op eventuele winterschade en verwijder eventuele tekenen van vernieling. Gebroken en gebogen takken moeten schoon worden gesnoeid, zodat ze sneller weer normaal zijn. Voor andere struiken, zoek naar groei voor het snoeien en zorg ervoor dat je die rozenstruiken snoeit zodat ze klaar zijn om te bloeien in de warme maanden. Wees voorzichtig bij het snoeien van azalea’s. Hoewel ze er opgedroogd uitzien vanaf de winter, zijn ze waarschijnlijk klaar om te bloeien. Wacht tot ze bloeien om ze te snoeien.

3. 3. Verdeel

Verdelen is een van die taken die tuiniers graag uitstellen. Maar helaas, als je er niet voor zorgt, zullen de planten te dicht bij elkaar groeien en zal het werk nog moeilijker worden naarmate je langer wacht. Zoek naar planten die elkaar verdringen. Als je maar een beetje tijd hebt, zorg dan zo snel mogelijk voor de ergste planten en bewaar de andere voor een latere datum. Het is zelfs voordelig om het probleem op te lossen op het moment dat je het ziet aankomen, zelfs als het in de herfst of winter is. Daglelies en irissen behoren tot het bladerdek dat vaak in het vroege voorjaar verdeeld moet worden. Als je klaar bent met het verdelen, markeer dan de planten, zodat je volgend jaar een voorsprong kunt nemen.

4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic 4ic undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Als de winterkou begint te zakken en er een sprankje zonlicht door de wolken schijnt, is het tijd om u voor te bereiden op de maanden waarin uw tuin zal schitteren. Het is niet ongewoon voor huiseigenaren om het onvermijdelijke uit te stellen en te wachten tot de zomer om de tuin op te ruimen. Dit zal meer een uitdaging zijn voor drukke huiseigenaren, maar niet geheel onmogelijk. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen met de lenteschoonmaak.

1. Schoonmaakbeurt

In het ideale geval is het zo dat hoe eerder u uw tuin klaar heeft, hoe beter. De eerste tekenen van de lente geven de beste tijden aan om te beginnen met werken voordat het warme weer de bloemen en planten doet groeien. De eerste stap is het schoonmaken van het gebied en al het puin dat Moeder Natuur zo sierlijk aan uw eigendom schenkt in de winter. Naast esthetische doeleinden, zal een goede schoonmaakbeurt uw mooie tuin vrij van schimmel en rot houden die uw tuinbedden kunnen vernielen.

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Als u het leuk vindt om gasten te hebben zoals de meeste mensen, dan is de kans groot dat uw tuin de ultieme plek is voor een of meer van uw borrels. En als gastheer wilt u dat de tuin er extra opvallend uitziet en dat onmiskenbare comfortabele, gastvrije gevoel heeft.

Wat voegt u niet toe aan uw tuin met klassieke, levendige bloemen? Stroop gewoon de mouwen op en plant er een paar op prominente plekken. Voor u het weet, begint uw tuin te wemelen van het leven. Hier zijn enkele van de beste bloemen die u in elk jaargetijde kunt gebruiken.

Kerstster (EuphobiaPulcherimma)

Deze unieke Mexicaanse schoonheid zal waarschijnlijk meer opvallen dan alle andere bloemen. De soortnaam ‘pulcherimma’ komt van een Latijns adjectief ‘pulcher’ wat ‘knap’ of ‘mooi’ betekent. Het wordt traditioneel gekweekt als een bloempot voor thuisgebruik tijdens de kerst. Hij kan echter ook op elk moment van het jaar in het landschap gebruikt worden als informele bloeiende haag of als accentplant voor zijn opvallende rode schutbladeren, die gewoonlijk de bloem worden genoemd.

Zorg er bij het planten van Poinsettia voor dat de grond goed vochtig, vruchtbaar en snel drainerend is. Haal een pot van ongeveer een voet dieper dan de kluit of graaf gewoon een gat. Vul de pot of het gat met voldoende compost en grond zodat de plant op de wortelkroon gelijk met de grond kan zitten. Geef de plant goed maar voorzichtig water. Hierdoor wordt onkruid bestreden, worden luchtzakken verwijderd en kan de grond vocht besparen door te mulchen met organisch materiaal.

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

vies

Nog een andere schoonheidskoningin, Ivies brengt leven in een tuin met zijn onmiskenbare schittering. Hou er rekening mee dat er verschillende soorten klimop zijn. De beste is, zoals de meeste landschapsdeskundigen vaak zeggen, de Engelse Ivy (Hedera helix). Getraind om over pergola’s en hekjes te groeien, is de Engelse Ivy een van de hardste bodembedekkers of klimmers.

Plant de klimop in een prachtige hangmand voor een charmant en uniek effect in de veranda, op het balkon of in huis. Wees extra voorzichtig met waar je de bloem ophangt, want de Engelse Ivy zal elk voorwerp eromheen beklimmen. Het is een slim idee om het netjes en getrimd te houden, tenzij je wilt dat het elke ruimte die het vindt, aflegt en afdekt. (Sommige mensen geven de voorkeur aan dat effect). Voeg een beetje kalk toe aan de basis van de container of het plantgat en wees geduldig. Engelse Ivies hebben meestal tijd nodig om te beginnen met groeien. Echter, als ze eenmaal beginnen, zul je ze achterna zitten om ze in toom te houden.

Kerstroos

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een van de beste bloemen die je in de kersttijd in je tuin kunt hebben. Het is een wintergroene vaste plant die ongeveer een voet lang wordt voordat hij bloeit met glanzende, donkergroene, leerachtige bladeren. Naarmate ze ouder worden, produceren ze opvallende witte bloemen die bij het ouder worden nog dieper in de zalm of roze verkleuren.

Ondanks het feit dat kerstrozen duurzaam en gemakkelijk te kweken zijn, moet u rekening houden met enkele beschermende maatregelen. Bescherm de bloem tegen sterke wind en zorg ervoor dat ze in de schaduw groeien. De grond waarop u de bloem plant moet diep, vruchtbaar, goed vochtig en rijkelijk verrijkt zijn met compost of veenmos.

Geplaatst in tuinaanleg, landschapsarchitectuur bloemen

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined